sunnuntai 24. elokuuta 2014

Myrskyä ja mustikoita

Korukoplan edellinen haaste "Koru puusta" jäi vähän kaivelemaan, koska en haasteeseen saanut mieleistäni materiaalia. Loppukesän helteillä ehdin kuitenkin vielä merelle ja saaren rannalta sitten löysin jotain, mitä olin haastekoruun kaivannut.

Upeimman osan löysi pieni tyttö, joka vei sen mennessään, vaikka paha täti sitä sillä silmällä kovasti katseli. En raaskinut tytöltä sitä puhua itselleni, vaikka mieli kovasti teki. Kauniita puita löysin kuitenkin itsellenikin.

Syntyi kaksi erilaista korua.

Ensimmäinen on "Myrskylintu", jossa keskeisenä elementtinä on kovasti lintua muistuttava puunkappale. Mietin, että poltan kolvilla puuhun linnun siiven ja nokan, mutta päätin kuitenkin jättää tuon alastomaksi, mielikuvituksen varaan. Porasin Lidlindremelillä reiän puun lävitse ja kas vain siitä tuli helmi. Korussa on käytetty keramiikkahelmiä (yhdenlaisia nerik-helmiä minulle...), vintaj-lankaa, 4mm tiikerinsilmähelmiä, kirjavia maapähkinähelmiä, ketjua ja puuta. Yksi mikälieturkoosi helmikin koruun eksyi.

Koru muistuttaa tämän kesän ukkosista, maapähkinähelmet ovat kuin tumma ukkostaivas ja toisaalta keramiikkahelmet kuin meri, ehkä hieman sinileväinen :D
Toinen koru on "Mustikkakoivikko". Tiedän juu, että mustikat eivät koivikossa viihdy, mutta jotenkin tuo tuohi halusi seurakseen mustikoita. Toisaalta, takapihallamme on koivut ja havupuut suloisessa sekamelskassa ja siellä alla on myös mustikoita.

Tämä symmetrinen koru on tehty luun värisestä howliitista, maapähkinähelmistä ja antrasiitinvärisistä korunosista. Mustikat on värjättyä howliittia ja mukana on pari lasihelmimustikanlehteä (ab nurjalta puolelta).
Mustikat roikkuvat tuohi "laatassa".


6 kommenttia:

 1. En saa nyt kuvia aukeamaan, mutta palailen!

  VastaaPoista
 2. En tiedä, mikä häiriö mun koneella oli äsken, kun ei kuvat auennu, ehkä ukkosta ilmassa...
  Mut nyt näkyy, tykkään tuosta ekasta todella paljon! En osaa eritellä, mutta ehkä juuri tuo linnunpää antaa koruun sellaista liikettä mikä herättää koko korun eloon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Hyvä että aukeilee, meillä on joo netti tökkinyt kaiken kesää, en tiedä, onko syy helteissä vai ukkosissa.

   Poista
 3. Tahtoo tuon ensimmäisen ja tiedän missä asut! 😏 nimim."lempääläläinen"

  VastaaPoista
 4. Nimimerkille "lempääläläinen": anna muutama sieltä takaisin, niin saat tän tilalle _lainaan_....

  VastaaPoista
 5. Nyt vasta bongasin nää sun haastekorut :). Aivan mahtavan kauniita! En edes osaa valita omaa suosikkiani noista kahdesta!

  VastaaPoista

Kuulen mielelläni kommentteja tekeleistäni. And same in plain English: Feel free to comment my creations.
Ujoille tarjoan myös spostivaihtoehdon sorsanpesanposti at gmail piste com ;)