sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Kuvasta koruksi!

Vihdoin ja viimein valmistui Korukoplan haastekoru... ei ihan sitä mitä piti, mutta tällainen uni tästä tuli. Unikoru. lehti vai sulka, kuka tietää, mistä löytyy avaimet uniin ja mitä ne merkitsevät milloinkin... Katso tästä inspiraation lähde Samuli Heimosen työ: Lepo.Lehti on omaa tuotantoa, keramiikkaa paperisavesta. Reunassa värilasite ja päällä läpinäkyvä. Korussa siemenhelmiä ja jotain värjättyjä makeavedenhelmiä.

9 kommenttia:

 1. Tämä on rauhallisen näköinen koru, väriensä puolesta ja muutenkin. Onko tuo avain levollisten unien maailmaan :) Ja ihanaa, omatekoinen nätti riipus!

  VastaaPoista
 2. Aivan mahdottoman hurmaava! Tuo riipus on todella kiehtova, unisulka :-D Kaunis kokonaisuus.
  Mitä on paperisavi??

  VastaaPoista
 3. Paperisavi on yleensä valkoista savea, jossa on seassa paperia. Muistuttaa täysin savea ja poltetaan kuten savi, mutta siitä voi työstää ohuempia esineitä, koska paperi pitää massaa paremmin "koossa", on plastisempaa kuin savisavi (tosin plastisuus riippuu saven koostumuksesta...) tämä minun paperisavi on aika harmahtavaa väriltään, koska on poltettu 1240 asteeseen. Esim. Kerasililta saa paperisavea (http://www.kerasil.fi/Savet/Paperisavet) Paperisavea voi tehdä itsekin, sekoittaa vaan paperisilppua tai -muhjua saven sekaan. Savesta tulee näin poltettaessa huokoista, koska paperi palaa pois ja siihen, missä on ollut paperia jää "reikä". Mutta tuo teollinen paperisavi on täysin sileää, paperikuitu on siinä hyvin hienoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..erinomaista siis korukeramiikkaan. Ongelma on vaan se, että nuo ei kestä yhtään esim. laattalattialle tippumista vaan hajoavat kuten lasi.

   Poista
  2. Kiitos selostuksesta, kiehtova materiaali siis :-D

   Poista
 4. Upeaa omaa tuotantoa! Tuo paperisavi oli aika mielenkiintoista luettavaa ja hyvä kun enemmän juttua siitäkin laitoit palautteeseen! On korulla heti uusi ulottuvuus ja tutkia tätä pitää, lähikuvassa :) Kiitos postauksestasi!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Marjo! Keramiikasta vielä sen verran, että tuo paperisaven käyttö vaatii myös keramiikkauunin, jossa pääsee polttamaan vähintään sinne reiluun 1000 asteeseen. Oma uuni olisi aika kiva... (nyt siis kansalaisopiston varassa oltu)

  VastaaPoista
 6. Onpas ihana! <3 Ja tuo tuotanto on itsellenikin uusi asia ja kuulostaapa mielenkiintoiselta! Niin paljon tässä elämässä, mitä halua vielä oppia ja tehdä... =)

  VastaaPoista
 7. Moi. Olen ollut lomalla ja vasta nyt on hetki katsoa muidenkin Koruplan osallistuneiden koruja. Harmoninen koru, herkkuvärit. Tämä paperisavi ihan uusi tuttavuus. Täytyy katsoa jos vaikka Espoossa jotakin paperisavi kursseja syksymmällä. T:) koralli

  VastaaPoista

Kuulen mielelläni kommentteja tekeleistäni. And same in plain English: Feel free to comment my creations.
Ujoille tarjoan myös spostivaihtoehdon sorsanpesanposti at gmail piste com ;)