lauantai 28. tammikuuta 2012

Ihmehelmet :-O

Yhden lasihelmisekoituksen mukana on tullut perin kummallisia helmiä. Nämä ovat samoista sekoituksista, kun aiemmin ollut romantillinen kaulakoru. Helmet nimittäin muuttavat väriä valaistuksen mukaan! Perin jännittävää!

Tilasin vaalean violetteja helmiä. Korupöydällä helmiä tutkiskellessani ihmettelin, että miksi kummassa ne ovat hailakan sinisiä, violetissa sekoituksessa. Kunnes tänään, aurinkoisena talviaamuna taas helmiä pyöritellessäni ei pöydälläni ollutkaan hailakansinisiä helmiä vaan vaalean violetteja! HÄH?? Näyttää siis siltä, että lasin väri on sillä lailla jännä, että riippuen valosta (aallonpituudesta??) se näyttää eriväriseltä! Mutta nyt on sitten ongelma, mihin näitä yhdistää. Siniseen vai violettiin? Vai mitä näistä nyt sitten tekee?

Keinovalossa sisällä näyttävät aneemisilta sinisenharmailta, luonnonvalossa hempeän violeteilta. Katsokaa itse. Ihan samat helmet kaikissa kuvissa, ylhäällä luonnonvalo, alhaalla keinovalo!2 kommenttia:

  1. NO herttinen sentään ja tilasit ihan vaan tavallisia foliohelmiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Vaalea violetti lamppu/foliohelmisekoitus. Ja se oli todella mielenkiintoinen. Toisaalta, onhan se ihan vänkää ja villiä saada yllätyksiä, mutta on tämä aika hankala!

      Poista

Kuulen mielelläni kommentteja tekeleistäni. And same in plain English: Feel free to comment my creations.
Ujoille tarjoan myös spostivaihtoehdon sorsanpesanposti at gmail piste com ;)