lauantai 24. syyskuuta 2011

Lehti

Olen lueskellut aika paljon blogeja ja silloin tällöin törmännyt siihen, että ei tykätä, että malleja kopioidaan. En oikein tiedä miten siihen suhtaudun itse. Jos selaa lehtiä, kirjoja tai blogeja en usko, että voi välttyä siltä, että jotain tarttuu takaraivoon ja joskus putkahtaa ulos omassa korussa. Harvemmin täysin toisen korua pystyy edes kopioimaan vaikka haluaisi. Toisaalta, kyllähän se vähän pöljältä tuntuisi, jos jossain tulisi täysi kopio omasta korusta vastaan (etenkin jos ajattelisi että on ihan oma keksintö).

Joskus kopioiminen voi olla tribuutti arvostamalleen tekijälle. (Miettikää vaikka Warholin kirjavia päitä, vähänkö niistä on tehty kopioita) Tämä koru on tribuutti Vintaj:n koruille, jotka ovat upeita, hauskoja, oivaltavia ja minusta kaiken kaikkiaan mahtavia.  Uskomatonta, miten muutamista vakio-osista saa niin paljon variaatioita!! Ja miten ne naiset keksii??

Keraaminen lehti on omaa tuotantaoa, paperisavea ja eräs lempilasitteistani (Ceraman korkean polton lasite 1390 - can't go wrong!). Keskellä oleva pyöryläkuvio on painettu unikon siemenkodalla. Vähän ylempänä on toinen keraaminen "lätkä" jossa on sama lasite, mutta näyttää aika erilaiselta. Lasitteen paksuus vaikuttaa tosi paljon siihen, mikä on lopputulos. Turkoosi helmi on aitoa vintagea, läpivärjättyä lasia, löytö mummonmökin legendaarisesta nappilaatikosta. Lisäksi siemenhelmiä. Violetinkirjavia (ei tainneet ihan tohoja olla, mutta jotain, oisko tsekkiläisiä...) ja mattapronssinvärisiä siemenhelmiä (ihan Tiimarista).


8 kommenttia:

 1. Hää on kaunis :) mä oon aika lailla samalla linjalla sun kanssa tuosta kopioinnista... kaikki on jo keksitty, on vain eri variaatioita, jokaisen omalla tavalla ja tyylillä :)

  VastaaPoista
 2. Tänks! Niin no, mietin sitä, että onko kaikki keksitty? Esim. sun peikonlehti (mikä oli superkaunis), en ole sellaista nähnyt koruna missään. Toisaalta, lehtimalli on taas "julkinen kasvi" ;)

  VastaaPoista
 3. Se on totta ettei kirjoja ja blogeja ei voi katsella ilman että jotain tarttuu mukaan mielen sopukoihin. Samaa mieltä olen myös siitä että korujen täydellinen kopiointi on vaikeaa, mahdotonta ja jos joku sellaisen vaivan näkee niin ok, MUTTA reilua on tehdä selväksi mistä kopio ja kysyä lupakin. Variointihan tämä on ja se on sitä luovuttaa. Puhut asiaa :D
  Tämä koru on ihan mielettömän hieno, täydellinen!!!

  VastaaPoista
 4. Hienosti yhdistelty koru. Kauniin kuvion sait unikon siemenkodalla. Tykkään kovasti!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Niina&Vikki! Tuosta olen Niina ihan samaa mieltä, että on reilua mainita lähde ja jopa pyytää lupa. Vintaj:lla mun mielestä on jopa bisnesideana esitellä erilaisia ideoita ja sitä kautta kaupata omia tuotteita, samoin parissa japanilaisessa helmiliikkeessä (jotka mainitsin aiemmin blogissani, ks. helmiohjeita-tagi) (harmi vaan ettei sieltä voi tilata - tai ehkä voisi, jos osaisi japania...) Koru on omasta mielestä ihan jees, aavistuksen verran lyhyempi olisi pitänyt tehdä, unohdan aina laskea mittaan mukaan nuo lukot! Eikä tuota jaksa taas purkaa ;D

  VastaaPoista
 6. Moi, Ihanaa koru. Olen joskus kauan sitten tehnyt savesta muutama esine, täytyy etsiä ne ja laitta blogiin. T. Koralli:)

  VastaaPoista
 7. Hei Koralli - laita ihmeessä! Hauska nähdä mitä muut ovat saaneet aikaiseksi. Kiitos kommenteistasi!

  VastaaPoista
 8. Hieno koru ja kaunis lasite tuossa lehdessä!

  VastaaPoista

Kuulen mielelläni kommentteja tekeleistäni. And same in plain English: Feel free to comment my creations.
Ujoille tarjoan myös spostivaihtoehdon sorsanpesanposti at gmail piste com ;)